Popularni postovi

Protiv nervoze - samopomoć I dio

Nervoza,kako sebi da olakšate bez ljekara:
Vrijedi probati,ponekad lijekovi znaju biti opasni,ako se može bez njih onda pokušajte ovako:
-Šetnja prirodom je izuzetan lijek,sami ili u društvu u kojem želite uvijek biti ili šetnja sa osobom do koje vam je stalo.Uz šetnju mnogi su se oprobali kao sakupljači ljekovitih trava i gljiva.Kome se svidjelo nastavio se baviti ovim zanimanjem kao hobijem a uz to je sebi našao zanimaciju to jest lijek.
-Ko zna o ribolovu bilo što biti će mu od pomoći,a s iskustvom dolazi i znanje,možete biti vrstan ribar .
Ovo je i za žene prihvatljivo.
Zabava i odmor .
Živci će da odmore od svakodnevnice i svih briga koje vas okupiraju i stresova koje biste imali da niste otišli u šetnju ili ribolov.
--Ako to nijedno ne volite imate pravo na kućnu radinost ili zabavu uz knjigu,šah,karte,križaljke ili pisanje priča i pjesmica ili više volite crtanje i bojenje.
Rezbarenje,klesanje i grnčarija je dobra ,odmara mozak.ili ste možda za fitnes,igralište obližnje može biti od koristi malo nogometa,košarke,tenisa ili bilo kojeg drugog sporta.
-Na kraju ima dosta pacijenata koji su probali liječenje putem vjere,imaju i ustanove za to ali sada je riječ o samopomoći.Sami sebi ste odredili što da radite i što će biti rezultat vaše samopomoći.


Kako sebi da pomognete?Nervoza i stresovi ubijaju živce i to je onda problem.Zato sve pokušajte samo da ne dođe do ubijanja živaca tj. do totalne nervoze.


U svakom slučaju povremeni odlasci ljekaru biti će od koristi,uz to pokušajte stupiti u kontakt i sa psihologom ,on će vam dati dodatne upute kako da prebrodite krizu u koju ste upali ali tu morate biti otvoreni ako želite pomoć.
Uglavnom ovo je sve napisano da biste znali da uvijek ima izlaz i nema predavanja.Sretno.


tags:samopomoć,nervoza i stresovi,živci,Protiv nervoze samopomoć,totalne nervoze

Nema komentara: