Popularni postovi

VJEROM U BOGA PROTIV DEPRESIJE I STRESA

Ne postoji ni vrijeme  ni mjesto u kojem bi se moglo reći da smo podpuni vladari situacije.Postoji samo trenutak u kome se sve dogadja iznenada .Naša psiha je ta koja odlučuje kako ćemo reagovati na sve.Uglavnom ljudi reaguju zavisno od trenutnog raspoloženja.
Stres kao posljedica užurbanog života je današnja boljka i mladog i starog življa.Svako od nas mora biti svjestan kolotečine života......Niko ne može da učini ništa što bi moglo da promjeni sve to,samo može da učini da sve to olakša i sebi i drugima.Mora se biti spremno prihvatiti sve s razumjevanjem i ne padati u očaj za svaku glupu sitnicu.Ne treba te u svakoj riječi nalaziti nešto ko da je rečeno protiv vas.
Nemojte u svakome vidjeti svog potencijalnog neprijatelja.Nemojte svaku situaciju vidjeti unaprijed kao lošu po sebe.Budite optimistični u startu,s malom rezervom ako ne bude sve onako kako ste zamislili šta i kako dalje.Posljednje što treba da uradite je da okrivljujete nekoga za svoj neuspjeh a pogotovo da se to odnosi na Boga.
Morate biti strpljivi,uporni i zadovoljni sa svim što vam Bog daje iako možda ništa od toga niste zaslužili.U malim stvarima nadjite smisao života i uživajte u njima.
Ne tražite i ne želite previše i uvijek ćete biti zadovoljni.
Prihvatite sve probleme kao Božje iskušenje.Ako ga prihvatiš tako, lakše ćeš sve da prebrodiš bez ikakvih posljedica.

Tags:depresija,stres,vjera u Boga,

Nema komentara: