Popularni postovi

Da li ste skloni nasilju u porodici?

Da li ste skloni nasilju u porodici?

Živčane bolesti II dio

Neke se živčane bolesti liječe bijelim lukom.Osim za slabe živce dobar je i kod muke,gađenja kod trudnica,nesvjestice,glavobolje ,sipnje,protiv crevnih parazita,bakterija,sredstvo je za jačanje trbušnih organa,protiv neuredne stolice,protiv visokog pritiska,jača apetit itd.
Ovdje će biti opisano kako se pravi po receptu ovaj lijek:
U prvom slučaju može se uzeti bijelog luka istucati i dodati blago vinsko sirće.
Zatim drugi slučaj, istuca se dosta bijelog luka i lista žare-koprive i pomiješa opet sa blagim sirćetom,može se mirisati,djeluje,ovim je potrebno trljati dijelove tijela,sljepočnice,vrat,ramena,sljepočnice,i ostale dijelove tijela.Ovo je dobro i kad nazeba,kada neko pokisne i sl.snažno ga natrljati ovom smjesom.


Evo još jednog super dobrog lijeka od bijelog luka:Izrendati 30 čehna bijelog luka i 5 limunova, prokuhati 2 litra vode onu izrendanu smjesu sipati u kuhanu vodu da kuha samo jedan minut i skinuti s vatre.Poklopiti i ostaviti 24 sata,zatim procijediti i sipati u staklenke i držati u frižideru ili negdje na hladnom.

Piti prije jela po  dvije ili tri supene kašike.Ovo je također lijek za slabe živce,ali i za kompletan organizam,popravlja imunitet.

 živčane bolesti,liječe živce,slabi živci,bijeli luk,nesvjestice,glavobolje 

No comments: