Popularni postovi

Za smirenje živčanog sistema i još

Živci zbor!Koliko je koristan ovaj grm?Ružmarin sadrži puno vitamina C, služi kao zamjena za aspirin, smiruje živčani sistem, jača probavu i liječi niski krvni pritisak-tlak. Može se koristiti u svim mediteranskim jelima.

 U većim količinama može biti otrovan, izazvati proljev i nadražaj bubrega, a nikako se ne preporučuje trudnicama Jer može izazvati pobačaj.Ruzmarin je veoma koristan kao lijek za poboljšanje cirkulacije krvi, za liječenje slabe probave i tromosti želuca i anemije. Biljka djeluje na poboljšanje funkcije jetre i pražnjenja žučnog mjehura, a to,  djeluje na opšte poboljšanje cijelog organizma. 

Koristi se za liječenje uzetosti, reumatizma mišića, živčanih bolova, glavobolje te duševne i tjelesne iznemoglosti. Koristi se i kao sredstvo za poboljšanje vida. Za upotrebu iznutra priprema se čaj, a za upotrebu izvana tinktura što služi kao sredstvo za masažu.Pa vrijedi probati .U narodu tinktura može koristiti i kod pojave bradavica po tijelu bilo gdje da su kao i sredstvo za rast kose.

tags:krvni tlak-pritisak,ružmarin,aspirin.

Nema komentara: